Een goede kwaliteit speelhuis voor je kinderen, waar moet je op letten?

Geplaatst door

Wanneer je besluit een speelhuis aan te schaffen voor je kinderen wil je natuurlijk ook zeker weten dat het van goede kwaliteit is. Het is logisch dat je iets wilt wat veilig is voor je kinderen en wat ook langere tijd meegaat. Er zijn verschillende soorten speelhuizen en de één is nog beter dan de ander. Daarom willen we vandaag graag wat meer vertellen over de kwaliteit van de verschillende speelhuizen. Wat in ieder geval goed is om te weten, is dat een speelhuis van goede kwaliteit vaak niet goedkoop is. Er worden natuurlijk ook goedkopere varianten aangeboden maar besef dan wel dat ook de kwaliteit dan vaak wat minder is.

Speelhuizen van kunststof

Een speelhuis wat van kunststof gemaakt is, is altijd goedkoper dan een speelhuis van hout. Dit prijsverschil komt niet alleen voort uit het materiaal wat wordt gebruikt, maar ook omdat een huisje van kunststof veelal kleiner is dan die van hout. In principe is er niets mis met een kunststof speelhuis, alleen kan het makkelijker beschadigen of kapot gaan.

Een kunststof speelhuis is voornamelijk leuk voor jongere kinderen en ideaal voor een kleine tuin. Er zitten vaak deurtjes en raampjes in die open en dicht kunnen en in sommige toestellen zitten ook bankjes gemonteerd. Daarnaast zijn er ook varianten met een glijbaan, wat voor veel kinderen ook erg aantrekkelijk is. De keuze wat betreft kunststof speelhuizen is erg groot. Er zijn redelijk kleine, eenvoudige huisjes te koop maar ook grotere varianten met meer mogelijkheden. Wat ook een voordeel is van een kunststof speelhuis, is dat ze vaak gemakkelijker te monteren zijn dan de houten variant. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van mooie kleuren wat er erg mooi uitziet.

Speelhuizen van hout

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen is een houten speelhuis van betere kwaliteit dan die van kunststof. Echter zijn deze huisjes ook wel wat duurder in de aanschaf. Maar daar tegenover staat wel dat het langer meegaat en dat een een houten speelhuis voor verschillende leeftijden leuk is. Dus ook wanneer je kinderen ouder zijn is zo’n toestel nog erg leuk om mee te spelen. In tegenstelling tot een kunststof speelhuis is dit dus een groot voordeel. De kunststof varianten zijn vaak minder aantrekkelijk voor wat oudere kinderen.

De houten speelhuizen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Er zijn hele uitgebreide varianten waarbij het huis op hoge poten staat en tussen de poten een zandbak gemaakt is. Waarbij je vanuit het huisje met de glijbaan naar beneden kunt en er een schommel aan bevestigd is. Maar er zijn ook kleinere varianten die enkel een huisje of glijbaan hebben. Je kunt er natuurlijk ook zelf een maken, alleen kan de kwaliteit dan niet gegarandeerd worden.

Conclusie beste kwaliteit speelhuis

De keuze voor een speelhuis is uiteraard afhankelijk van het budget, de beschikbare ruimte en de persoonlijke voorkeur. Maar als het gaat om kwaliteit wordt toch een houten speelhuis aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *