Voor iedere tuin een geschikt speeltoestel voor je kinderen!

Geplaatst door

Met kinderen in huis wil je ze natuurlijk ook de mogelijkheid bieden om fijn buiten te kunnen spelen. Een speelhuis voor in de tuin met schommel en glijbaan is daarvoor de ideale keuze maar dat past natuurlijk niet bij iedereen zomaar in de tuin. Bij een speelhuis gigant vind je verschillende soorten speelhuizen en buiten toestellen in allerlei soorten en maten. Voor iedere tuin is wel het geschikte toestel te vinden.

Hoe uitgebreid wil je een speeltoestel hebben?

Tegenwoordig zijn de speelhuizen voor kinderen onwijs uitgebreid. Denk aan een huisje waar een zandbak onder zit, een schommel aan gemonteerd is en waar je via een glijbaan naar beneden kunt. Maar ook de eenvoudige toestellen zijn (gelukkig) nog verkrijgbaar. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Als je kinderen graag buiten spelen maar er geen speeltuin om de hoek is, kan een groot speelhuis een fijne uitkomst zijn. Maar als je een speeltuin om de hoek hebt waar je kind vaak en graag speelt kun je overwegen een kleiner toestel aan te schaffen. Daarnaast is de grootte van de tuin natuurlijk ook nog een bepalende factor.

Wat dus belangrijk is, is om je vooraf goed te oriënteren op wat je graag wilt en om in de tuin de maten te noteren zodat je niet met een te groot toestel thuis komt.

Verschillende soorten speelhuizen

Veel speelhuizen, zeker de grotere, worden gemaakt van hout. Echter zijn er ook kunstof huisjes te koop die zowel buiten als binnen gebruikt kunnen worden. Ook hierin zijn de opties eindeloos. Bij de één is er alleen plek om te staan, terwijl er ook huisjes zijn waar je met 2 (of meer) personen in kunt zitten. Sommige zijn ingericht als keuken en hebben een picknick mogelijkheid terwijl de ander weer een glijbaan heeft.

Wat voor soort speelhuis je uiteindelijk besluit aan te schaffen is afhankelijk van verschillende factoren. Bij een speelhuis gigant is vaak een hele grote showroom waar je rustig doorheen kunt lopen om wat inspiratie op te doen. Je kunt tijdens het kijken alvast wat maten noteren en eventueel foto’s maken om er thuis nog rustig naar te kijken. Ook via het internet zijn veel aanbieders voor speelhuizen. Echter is de grote van het speelhuis dan vaak moeilijker te bepalen dan wanneer je het in een showroom gezien hebt. Daarbij is de kwaliteit ook beter te controleren wanneer je de producten fysiek ziet.

Eén ding is in ieder geval zeker: voor iedere tuin is wel een geschikt speelhuis te vinden! Hoe groot of klein je tuin ook is, er is altijd wel een passend toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *