Selecteer een pagina

Bij een speelgoed groothandel helpen ze je met het aanvullen van je assortiment speelgoed. Niet alleen letterlijk aanvullen, maar ze staan je tevens bij met advies en de nieuwste trends. En ze zijn ook op de hoogte van wat er nieuw is op gebied van speelgoed.

Groothandel met divers speelgoed

Een speelgoed groothandel heeft een heel breed assortiment. Duizenden poppen, actiefiguren, puzzels en buitenspeelgoed valt er te ontdekken. Allemaal gecategoriseerd in leeftijdscategorie. Zo zijn er voor de schoolgaande kinderen echt genoeg om urenlang speelplezier te hebben, maar is er tevens ook genoeg speelgoed voor baby’s en peuters. Denk aan badboekjes van Woezel en Pip voor kinderen vanaf 6 maanden. Of een rammeltje met regengeluiden, om de ontwikkeling van het gehoor in de eerste maanden van het kind te ondersteunen.

Voor de wat oudere kinderen is er het alom bekende LEGO. Zeker een product die niet in jouw assortiment mag ontbreken. De bouwstenen van LEGO is en blijft razend populair. En is het mooie weer in aantocht? Dan zoeken ouders naar speelgoed waarmee hun kind of kinderen zich buiten mee kunnen uitleven. Te denken valt aan loopfietsen, skippyballen of een driewieler met (verwijderbare) duwstang. Erg leuk voor kinderen in de leeftijd vanaf 9 maanden tot een jaar of 3. Maar speelgoed groothandels hebben ook een assortiment vol knuffels.

Speelgoed groothandel in bekende merken

Hierboven noemden we al wat voor speelgoed een gemiddelde groothandel in huis heeft. De volgende merken zijn daarbij populair:

  • LEGO
  • Street 100
  • Dutch Farm Serie
  • Game on Fishing
  • Rubo Toys

Het belang van speelgoed

Spelen is om twee redenen erg belangrijk voor kinderen. Natuurlijk het speelplezier zelf. Maar voor de ontwikkeling is het ook essentieel. Dat spelen bestaat niet alleen uit speelgoed, maar vrijwel alles wat een kind in de fase van ontwikkeling doet. Van eten op het bord gooien tot speelgoed ordenen midden in de kamer. Het helpt een kind met de motorische- en sociale vaardigheden, taalvaardigheid en intelligentie. En daarbij komen alle zintuigen aan bod.

Zo wordt het gehoor geprikkeld met speelgoed waar geluid uit komt. Leren ze met spelletjes hoe het is om te winnen maar ook om te verliezen en hoe daar mee om te gaan. En wordt het geduld van een kind op de proef gesteld als ze op hun beurt moeten wachten bij bepaalde spellen. Allemaal zaken die een mens in zijn gehele leven mee te maken.

Promotiemateriaal

Speelgoed verkopen doe je niet alleen 1 op 1 aan de klant. Dat wil je ook mooi in je winkel of elders kunnen tentoonstellen. Shop daarom bij je groothandel ook voor de nodige promotiemateriaal, zoals plastic zakjes waar je klant het speelgoed in meeneemt. Of displays voor in de winkel

Speelgoed groothandel met showroom

Bij vele speelgoed groothandels in Nederland kun je de gehele of een groot deel van de collectie online bekijken via de website. Een mooie manier om in één overzicht alvast te ontdekken wat de betreffende speelgoed groothandel in huis heeft. Wil je echt goed kennismaken met zowel de groothandel als het het speelgoed wat ze verkopen? Dan is een bezoekje aan de showroom echt het ritje waard.