Selecteer een pagina

Voor de ene moeder is het organiseren van een kinderfeestje hemels en voor de andere moeder is het een horror! Een ding wat zeker is; een kinderfeest vraagt de nodige organisatie! In dit artikel geef ik je een aantal tips en mogelijkheden voor het organiseren van een geweldig kinderfeest!

Begin bij het begin

Logisch hoor ik je denken, maar begin met het prikken van een datum. Ook kinderen hebben een ‘drukke’ agenda en zie die allemaal maar eens bij elkaar te krijgen. Wanneer je een datum hebt geprikt, kun je gaan inventariseren of die datum ook nog beschikbaar is bij de feestlocatie.

Vraag je kind om zijn/haar mening

Zelf wanneer je kind nog maar een jaar of zes is, heeft die al een mening over wat hij/zij graag voor feestje wil geven. Het is daarom ook belangrijk om je kind bij het proces te betrekken, de kans op een geslaagd kinderfeest wordt dan alleen maar groter!

Wie mag er komen?

Een van de belangrijkste dingen is de gastenlijst. Een vuistregel die je zou kunnen hanteren is, het aantal kinderen is de leeftijd van je kind plus een, namelijk je eigen kind. Word je kind zes, nodig je zes kinderen uit. En wie er dan mag komen, betrek daar vooral weer je kind bij!

Wat gaan we doen?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Een leuke optie zou kunnen zijn om je eigen tuin helemaal om te toveren tot een kinder-speelparadijs. Je zou een springkussen in de tuin neer kunnen zetten, een speurtocht kunnen uitstippelen of een zwembad kunnen opblazen (mits het lekker weer is)! Je zou de hele tuin kunnen verbouwen en een soort dagprogramma kunnen maken voor de kinderen. Houd er vervolgens wel rekening mee dat kinderen een spanningsboog hebben van een uur of drie/vier.

Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen bij het plannen van een onvergetelijk kinderfeest!